Despre Che?

Fiecare om are o filozofie în viaţă sau măcar câteva reguli după care se ghidează. Eu am şi o filozofie şi câteva reguli, s-ar spune că sunt special? Fals, sunt un om cu o viaţă normală.
De ce am ales Che? Greu de spus, sincer mă inspirat viaţa din România.
Acum revenind la filozofie, păi e simplu 4 citate:

1. Nu te îneci căzând în râu, ci rămânând scufundat în el.
Paulo Coelho

2. Zmeele se înalță împotriva vântului – nu cu acesta.
Winston Churchill

3. Dă-i unui om un peşte, şi va fi sătul o zi întreagă: învaţă-l să pescuiască şi va fi sătul o viaţă întreagă.
Lao Tzu

4. Învață a muri! Cine învață să moară, nu știe să mai fie rob. El este deasupra sau cel puțin în afara oricărei împilări.
Lucius Annaeus Seneca

Cât despre reguli, trebuie să îmi promiteţi că nu le copiaţi:)))

1. Fii mândru că eşti român. Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil şi vechi. Civilizaţia are rădăcini adânci în pământul ţării noastre.

2. Afirmă-ţi dragostea pentru Patrie ori de câte ori ai ocazia. Nu faci asta pentru că eşti şovin ci pentru că doreşti să îi serveşti pe cei rămaşi acasă.

3. Apără drepturile poporului român, în totalitatea sa. Nu regăţeni, nu transilvăneni, nu basarabeni, nu timoceni, aromâni sau megleniţi. Toţi suntem români.

4. Ajută-ţi compatrioţii din mult-puţin ce îl ai. Da-ţi tainul, nu îl precupeţi.

5. Susţine instituţiile romaneşti din diaspora, oricât de modeste sau de imperfecte ar fi acestea.

6. Nu critica niciodată, nici măcar prieteneşte, pe românul care se străduieşte să apere sau să promoveze cauza naţională. Fă tu mai bine decât el.

7. Nu aduce nicio critică, nici măcar “constructiva”, semenului tău care lupta. Critica ta să se afirme prin fapta: fă mai mult şi mai bine decât face el.

8. Fii întotdeauna conştient că gelozia, invidia şi calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat şi slab, care nu mai are nici tara, nici poziţie în societate. Nu te lăsa pradă acestor sentimente inferioare
.
9. Opune-te numai celor care siluiesc voinţa poporului român. Opoziţia faţă de eforturile altor patrioţi români este o irosire de energie.

10. Fă ceva pozitiv pentru ţara ta şi pentru compatrioţii tăi. Oricât de modest sau neînsemnat este ceea ce faci, fă-o în fiecare zi.

Mă bazez pe ce a spus Ion Raţiu la Geneva în 1984!

Îmi place dreptatea şi respectul! Consider că este destul cât am spus despre Che... rămâne să mai faceţi descoperiri pe parcurs citind acest blog...
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu