miercuri, 1 mai 2013

Cenusa si Pulbere .... Parere pur personala!


                                                Cenusa si Pulbere

     Aceast articol este continuare celui publicat acum cateva zile , am simtit nevoia sa explic mai complex aceasta carte.Va urez un 1 Mai placut!
    Aţi avut senzaţia uneori atunci când citeaţi o carte că nu o puteţi lăsa din mână până nu o
terminaţi, o poftă nebună de citit şi de a afla finalul? Sincer aceasta a fost senzaţia care am avut-o după ce am citit primele 3 pagini ale romanului "Cenuşe şi Pulbere" de Yrsa Sigurdardottier. Este un roman poliţist de o frumuseţe rară, momentele în care Yrsa descrie lavă şi erupţia vulcanică te trimit cu adevărat în Insulele Westmann, supranumit acum Pompeiul Nordului.

   Cartea ascunde în paginile sale o crimă, avocata Thora Gudmundsdottir încearcă să îl apere pe Markus Magnusson acuzat de crimă, povestea are întorsături ciudate, momente de suspans şi te ţine în priză de la început până la sfârşit.

  În cele 527 de pagini Yrsa pe m-a uimit, cartea este foarte bine documentată şi realizată lucru care dovedeşte talentul autoarei. Personajele sunt extrem de realiste şi intriga povesti este foarte inedită lucru care mă bucurat.Au fost câteva ore din viaţa mea pe care nu le-am pierdut degeaba. S-a întâmplat cu adevărat o erupţie vulcanică în Insulele Westmann, erupţia respectivă a îngropat sub lavă cea mai mare parte a unei aşezări omeneşti. Mie personal mi-a dat fiori acest romana, îl consider între cele mai bune romane poliţiste din lume.
   "Au făcut cu mâna unui camion şi s-au aşezat pe o bancă, alături de un grup de petrecăreţi, toţi numai un zâmbet. Thora s-a gândit să-i lase pe copii cu o bonă în noaptea următoare, ca să se distreze şi ea puţin. Poate că avea să reuşească şi ea, la fel ca Bella, să-şi găsească un marinar chipeş şi să uite de tot o vreme.
   Sună bine dar Thora ştia că n-o să fie aşa...". Aceasta este o mică mostră din acest incredibil roman, care va surprinde pas cu pasă.

  Acest roman este foarte bine văzut de marile publicaţi ale lumii cum veţi vedea chiar pe coperta cărţii: Cartea Yresei Sigurdardottir poate rivaliza cu cele mai bune romane poliţiste din întreaga lume-Times Literary Supplement, o să găsiţi şi părere pozitivă a altor două publicaţii: Metro Crime Books of the Year şi The Times.
    Vă recomand cu căldură să nu mai pierdeţi timpul şi să citiţi aceasta minunăţie de carte.

2 comentarii: